Κόντρα στην προσπάθεια να γίνει αργία η μέρα αγώνα όλων των εργαζομένων!


Μάης 1886, οι εργάτες του Σικάγο εξεγείρονται, πληρώνουν την πάλη τους με αίμα! Κερδίζουν το οχτάωρο!

Σήμερα σε όλο τον κόσμο, το κεφάλαιο πάει να μας γυρίσει πάνω από εκατό χρόνια πίσω!

Χρόνια προσπαθούν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ να κάνουν την Πρωτομαγιά μια ξεδοντιασμένη φιέστα. Έτσι και φέτος, τη “μεταφέρουν” σαν αργία στις 7 του Μάη. Όμως η πάλη των εργαζομένων δε μεταφέρεται!

Στην πλάτη μας έχουμε το νόμο Χατζηδάκη που καταργεί το οχτάωρο και θέτει υπό διωγμό το δικαίωμα στην απεργία και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Όπως και το νόμο Γεωργιάδη, που πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα προβλέπει 13ωρο δουλειάς και δίκες απέναντι σε απεργούς και αγωνιστές εργαζόμενους.

Την ίδια κατάσταση με 150 χρόνια πίσω θέλουν να νομοθετήσουν οι κεφαλαιοκράτες στην Ελλάδα και παντού στον κόσμο! Γιατί ξέρουν ότι δε θα ξεμπλέξουν με τους αγώνες των εργαζομένων!

Πέρυσι εκατοντάδες χιλιάδες απήργησαν ενάντια στη δολοφονική πολιτική του συστήματος και τη συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη.

Φέτος δεκάδες χιλιάδες φοιτητές για μήνες κάνουν καταλήψεις, διαδηλώσεις. Αγροτικά μπλόκα σε όλη τη χώρα και απεργίες στις 28 Φλεβάρη και 17 Απρίλη δείχνουν ότι ο κόσμος δε θέλει να υποταχθεί στη σύγχρονη σκλαβιά.

Τα βλέπει αυτά το σύστημα, το κεφάλαιο και οι εργοδότες και χτυπάνε με διώξεις συνδικαλιστών, αγωνιστών και ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. 

Ταυτόχρονα, με τις χάρες που θέλει όλο το ντόπιο σύστημα στους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ, μπλέκει τη χώρα στον πόλεμο σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, ετοιμάζοντας τον κόσμο να γίνει η επόμενη γενιά που θα δει πόλεμο και θα βιώσει το θάνατο.

Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από το καπιταλιστικό - ιμπεριαλιστικό σύστημα, που τάζει μόνο πείνα, ακρίβεια, φτώχεια, πόλεμο κι εξαθλίωση! Έχουμε να περιμένουμε πολλά από τους αγώνες μας για να ανατραπεί η βαρβαρότητα!

138 χρόνια μετά το Σικάγο, η μέρα της Πρωτομαγιάς σημαίνει για τους εργάτες και εργαζόμενους όλου του κόσμου τη δυνατότητα και την πάλη για μια άλλη κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση!

Κόντρα στο κλίμα αποσιώπησης και μετατροπής της Πρωτομαγιάς σε αργία. Να τιμήσουμε αγωνιστικά, απεργιακά τις φετινές διαδηλώσεις της 1ης Μάη!
 
Όλοι στο δρόμο για να διεκδικήσουμε:
- Κάτω τα χέρια από το 8αωρο!
- Αυξήσεις στους μισθούς, συντάξεις στο ύψος του κόστους ζωής!
- Συλλογικές συμβάσεις, ενάντια στην ατομική διαπραγμάτευση!
- Κατάργηση νόμων Χατζηδάκη-Γεωργιάδη!
- Όχι στην εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο!