Φτώχεια και ακρίβεια, πλημμύρες και πυρκαγιές, επίθεση στο μεροκάματο, τη δουλειά, τις σπουδές, τις ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα, μνημόνια, απαγορεύσεις, πανδημίες χωρίς περίθαλψη. Εδώ και πάνω από δέκα χρόνια, βιώνουμε μια επίθεση άνευ προηγουμένου από το σύστημα, σε όλο το φάσμα της ζωής μας.

  • Με market-pass και επιδόματα-ψίχουλα προσπαθούν οι κυβερνήσεις να ρίξουν στάχτη στα μάτια μας, αλλά δε βγάζουμε ούτε το μήνα! Αυτή είναι η περιβόητη “ανάπτυξη” που λένε οι κυβερνήσεις ότι φέρνουν. Οι πρώην και οι επόμενες, πάνω στα χρεωμένα νοικοκυριά. “Ανάπτυξη” λέει η ΝΔ ότι φέρνει η κατάκτηση της “επενδυτικής βαθμίδας” που για να επιτευχθεί, γίνεται επιδρομή στο εισόδημά και τις κατακτήσεις μας. “Ανάπτυξη” λέει κι ότι άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ φεύγοντας και στρώνοντας το δρόμο στα χειρότερα. Τρίβουν τα χέρια τους ξένοι και ντόπιοι μεγαλοεπιχειρηματίες και επενδυτές που κυβέρνηση κι αντιπολίτευση τούς γεμίζουν τις τσέπες από τη φτώχεια του κόσμου.

  • Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να συνεχίζεται, οι ντόπιοι αφέντες της χώρας μπλέκουν κάθε μέρα, όλο και βαθύτερα τη χώρα στους κινδύνους του πολέμου. Στέκουν “προσοχή” στους Αμερικάνους. Σέρνονται πίσω τους στη Μ. Ανατολή, κάνοντας πλάτες στο μακέλεμα του Παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ. Την ίδια ώρα που σκύβουν τη μέση στα μεγάλα αφεντικά και μας σέρνουν στον πόλεμο, κηρύσσουν τον εθνικισμό. Τα εκατομμύρια των προσφύγων δεν αντιμετωπίζονται σα θύματα αυτής της πολιτικής, αλλά σαν εγκληματίες. Φυλακισμένοι στην καλύτερη περίπτωση, αναλώσιμα φθηνά εργατικά χέρια στα χωράφια, τις οικοδομές και τα delivery.

  • Προσπαθούν να “δικαιολογήσουν” την ακρίβεια, λέγοντας πως αποτελεί μόνο συνέπεια του πολέμου. Οι ανατιμήσεις στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης τσακίζουν κόκκαλα. Το μηνιάτικο εξαφανίζεται σε σούπερ-μάρκετ, λογαριασμούς και βενζίνη. Τα κοράκια των τραπεζών και επενδυτικών εταιρειών παίρνουν κοψοχρονιά τα σπίτια του κόσμου, για χρωστούμενα έως και λίγων εκατοντάδων ευρώ. Αυτοί που χρωστάνε εκατομμύρια, αυγατίζουν τα κέρδη τους στις δικές μας πλάτες.

  • Το σύστημα του κέρδους και της εκμετάλλευσης, αφήνει τον κόσμο αβοήθητο σε όλων των λογιών τις φυσικές καταστροφές. Καιγόμαστε από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα στις πυρκαγιές. Πνιγόμαστε μαζί με τις το βιός μας στις πλημμύρες. Χωρίς πραγματικά αντιπυρικά και αντιπλημμυρικά μέτρα, χωρίς αποζημιώσεις. Ετοιμάζουν ανεμογεννήτριες στα καμένα και αφήνουν τον πλημμυρισμένο λαό πρόσφυγα στο τόπο του.

  • Πάνω από δέκα χρόνια μνημονίων έχουν περάσει, έχοντας αφήσει πίσω τους ανεργία κι εργασιακό μεσαίωνα. Δεν τους φτάνει! Μας θέλουν όχι εργαζόμενους, αλλά σύγχρονους σκλάβους. Να δουλεύουμε 13ωρα την ημέρα - 6 μέρες την εβδομάδα. Ήλιο με ήλιο, μπας και βγάλουμε το μήνα. Να δουλεύουμε μέχρι τα 74 μας, με συντάξει ψίχουλα!

  • Κλείνουν νοσοκομεία, ξηλώνουν κλινικές, ψηφίζουν ένα σωρό μέτρα για να δυσκολέψουν την πρόσβαση μας στην υγεία και την περίθαλψη. Δύο χρόνια μετά την πανδημία του κορονοϊού, που θέρισε δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, αφήνουν τα νοσοκομεία χωρίς προσωπικό, χωρίς ΜΕΘ, χωρίς ασθενοφόρα. Κάνουν το λαό να εύχεται να μη τα χρειαστεί! Μας εξωθούν σε ιδιωτικά νοσοκομεία και φυσικά με το αζημίωτο.

  • Θέλουν τους νέους “σούζα” στον αφιλόξενο κόσμο που στήνουν. Χωρίς σπουδές, πεταμένους ήδη από το σχολείο στα μεροκάματα και τις απλήρωτες πρακτικές. Σε μια παιδεία γεμάτη ταξικούς φραγμούς, που πετάει έξω από τα πανεπιστήμια τα λαϊκά παιδιά. Στην ανεργία, χωρίς όνειρα για ζωή και προκοπή.

  • Η “ανησυχία” τους για την καταπίεση των γυναικών εξαντλείται στην προβολή προβεβλημένων γυναικών σε παγκόσμιες ημέρες και ημερίδες. Στην πράξη καταργούν δικαιώματα και μας γυρίζουν εκατό χρόνια πίσω. Οι απολύσεις εγκύων γυναικών, η άνιση αμοιβή για ίση εργασία, η έλλειψη παιδικών σταθμών και μέτρων στήριξης προς τις μητέρες κάνουν την καθημερινότητα των εργαζόμενων γυναικών πολύ δύσκολή. Οι ακροδεξιές φωνές που επιζητούν απαγόρευση των εκτρώσεων και ο διασυρμός κακοποιημένων γυναικών, ιδιαίτερα όταν τα εγκλήματα συμβαίνουν σε αστυνομικά τμήματα και ακριβά σαλόνια, κάνουν το μέλλον να φαντάζει ακόμα πιο μαύρο.

  • Χτυπάνε κάθε μέρα με ΜΑΤ τον κόσμο που αγωνίζεται κόντρα στον αφιλόξενο κόσμο τους. Δικάζουν απεργούς και κάνουν παράνομη την απεργία. Απαγορεύουν τις διαδηλώσεις και ρίχνουν χημικά σε διαδηλωτές. Σέρνουν σε δίκες εργαζόμενους και απεργούς. Την ίδια ώρα, κάνουν πλάτες στους φασίστες, για να αλωνίζουν ανενόχλητοι από πλατείες και φυλακές μέχρι μέσα στη Βουλή και τους ξαμολάνε για να κάνουν τις βρομοδουλειές του συστήματος.

  • Στα Τέμπη, η πολιτική του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, δολοφόνησε δεκάδες συμπολίτες μας. Στην Πύλο, οι “ανθρωπιστικές ευρωπαϊκές αξίες” και συμφωνίες πνίξανε εκατοντάδες μετανάστες! Στη Δαδιά κάψανε δάση και ανθρώπους, όπως παλιότερα στο Μάτι, την Εύβοια, την Ηλεία. Στη Θεσσαλία, όπως και στη Μάνδρα, πνίξανε τους ανθρώπους μαζί με το κάμπο και το βιός τους! Το σύστημα με τα εγκλήματά του απέναντι στο λαό, τους νέους, τους μετανάστες είναι κάθε μέρα εκεί και δείχνει το πραγματικό απάνθρωπό του πρόσωπο.

ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΤΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ: Φτώχεια, ανεργία, εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα! ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, διαγωνίζονται ποιος θα μας εκμεταλλευτεί αποτελεσματικότερα και θα σύρει τη χώρα βαθύτερα στην εξάρτηση του Νατοϊκού και Ευρωπαϊκού σφαγείου. Δεν αλλάζει η πολιτική του συστήματος, όσες κυβερνήσεις και αν αλλάξουν. Δεν θα αλλάξει η ζωή μας υπό κανέναν τους, έξω από τη δικιά του πάλη!

Ο λαός όμως έχει άλλα συμφέροντα και φροντίζει να το αποδεικνύει:

Στις μεγάλες διαδηλώσεις και εκδηλώσεις αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, για να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί και η κατοχή, για να έχει ο λαός της δικιά του ελεύθερη πατρίδα.

Όταν κατεβαίνει κατά εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους, να διαδηλώσει και να απεργήσει καταγγέλλοντας το έγκλημα των Τεμπών.

Όταν απεργεί και παλεύει κόντρα στην εργοδοσία, σε Cosco, Καβάλα Oil, Μαλαματίνα, efood και αναγκάζει την κυβέρνηση να υποχωρήσει απέναντι στην εργατική πάλη.

Όταν διαδηλώνει κάθε χρόνο στο Κερατσίνι για να τιμήσει τον Παύλο Φύσσα, παλεύοντας για το ξεπάστρεμα του φασισμού.

Όταν πάει κόντρα σε απαγορεύσεις, όπως οι φοιτητές την περίοδο της πανδημίας ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία και τις διαγραφές, όπως χιλιάδες νέοι στη Νέα Σμύρνη που έσπασαν στην πράξη τις αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις της κυβέρνησης.

Όλοι οι λαϊκοί, εργατικοί αγώνες, οι αντιστάσεις των νέων, οι απεργίες, οι διεκδικήσεις ενός ολόκληρου λαού: Δείχνουν κάθε μέρα ότι παλεύει για να ζήσει, ξέροντας ότι το δικαίωμα στη ζωή θα το κερδίσει μόνο με την πάλη του απέναντι στο σύστημα!

ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ! ΜΟΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ!

Πριν κάποια χρόνια η Νέα Φιλαδέλφεια γέμιζε με τραμπούκους στους δρόμους, για να στηθεί ένα φαραωνικό γήπεδο.

Σήμερα νεοναζί χούλιγκαν δολοφονούν στους ίδιους δρόμους, με το σύστημα να κάνει τα “στραβά μάτια”.

Το ίδιο συμβαίνει και στο Νέο Ηράκλειο, με τους νεοναζί να θέλουν να οργανώνουν πανευρωπαϊκές φιέστες, να κυκλοφορούν ανενόχλητοι μαχαιρώνοντας νέους και δολοφονώντας μετανάστες εργάτες, όπως στη Ριζούπολη.

Στη Νέα Ιωνία, άνθρωποι καίγονται μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, από μαγκάλια που βάζουν για να ζεσταθούν στο κρύο, όπως η τραγική περίπτωση ηλικιωμένης το χειμώνα του ‘23.

Εργαζόμενοι στους δήμους μένουν απλήρωτοι από τις δημοτικές αρχές για τα δεδουλευμένα μηνών(!) τους, όπως στη Νέα Φιλαδέλφεια. Έτσι αντιλαμβάνονται οι δημοτικές αρχές στην περιοχή μας  τον κόπο των εργαζόμενων.

Την ίδια στιγμή, η πολιτική που βλέπει τις γειτονιές μας σαν “διασκεδασούπολη” -όπως και με το γήπεδο- ετοιμάζεται να  στήσει καζίνο στα σύνορα Νέας Ιωνίας και Μαρουσίου. Δίνει το χώρο της ΕΡΙΟΤΕΚ σε ιδιώτη, αντί για να κάνει σχολεία. Συντάσσεται πλήρως με τους ιδιώτες, κάνοντάς τους “δώρα”, κόντρα στο κόσμο που χρειάζεται υποδομές, πράσινο, ελεύθερους χώρους, ανθρώπινες γειτονιές για να ζει.

ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ;

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, κατέγραψαν την αυξημένη αποχή και αποστροφή της πλειοψηφίας του κόσμου προς το “επίσημο” πολιτικό σύστημα. Στις γειτονιές μας περισσεύουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά τα λαϊκά προβλήματα μένουν και διογκώνονται. Η ακρίβεια, οι πλειστηριασμοί κατοικιών, οι άθλιες συγκοινωνίες, το ξεπούλημα ελεύθερων χώρων.

Δε θέλουμε να διαχειριστούμε μαζί με το σύστημα τα αδιέξοδα που το ίδιο δημιουργεί. Δεν έχουμε δήθεν “καλομελετημένες”, “ολοκληρωμένες” και “επιστημονικές” προτάσεις, για τη διαχείριση, διότι δεν έχουμε κοινά προβλήματα με το σύστημα και ούτε θα τα λύσουμε μαζί.

Ο λαός έχει τις δικές του απαιτήσεις για υποδομές-σχολείο-δουλειά-θέρμανση-στέγη-περίθαλψη-συγκοινωνίες-ελεύθερο χώρο!

Συγκροτούμε ένα πολιτικό σχήμα αγωνιζόμενο, ανοιχτό στο λαό και τη συμμετοχή του που θα παίρνει πρωτοβουλίες αγώνα στη γειτονιά! Στα άμεσα λαϊκά και τοπικά προβλήματα, όσο και στα γενικά πολιτικά ζητήματα. Χώρο συζήτησης και οργάνωσης της πάλης μας. Παλεύουμε για τη δημιουργία εστιών αντίστασης στις γειτονιές μας. Για λαϊκή οργάνωση και πρωτοβουλίες για κινητοποιήσεις πάνω στα εργατικές-λαϊκές διεκδικήσεις.

Είμαστε άνθρωποι μέσα στους λαϊκούς αγώνες, εργαζόμενοι, νέοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, που θέλουμε να ενισχύσουμε τους αγώνες για τα καθημερινά προβλήματα που βάζει στο λαό η πολιτική του συστήματος. Στις γειτονιές μας, σε Νέα Ιωνία, Νέο Ηράκλειο, Νέα Φιλαδέλφεια και Γαλάτσι, θέλουμε να δώσουμε ώθηση σε αυτή τη πάλη.

Δε μας νοιάζει ότι “δεν βγαίνουν οι λογαριασμοί” και οι προϋπολογισμοί τους. Ο λαός έχει τις δικές του ανάγκες. Γι’ αυτό και αυτές παλεύονται ανεξάρτητα από τον προϋπολογισμό του κάθε τοπικού παράγοντα! Δεν περνάνε από την κοστολόγηση των τοπικών του δημάρχων και περιφερειαρχών.

Δεν περιμένουμε τη “συζήτηση” σε κανένα δημοτικό ή περιφερειακό συμβούλιο, όργανα που είναι μακρύ χέρι της κυβερνητικής πολιτικής. Οι λαϊκές διεκδικήσεις παλεύονται στο δρόμο από τον ίδιο τον κόσμο της γειτονιάς. Ενάντια στη λογική της ανάθεσης των υποθέσεων και των αιτημάτων μας στους “ειδικούς”, δημάρχους, βουλευτές και κυβερνήσεις. Ενάντια στις εκλογικές αυταπάτες και τη λογική της “συνδιαχείρισης” των αδιεξόδων που το ίδιο το σύστημα μας φορτώνει.

Δεν περιμένουμε να αλλάξουν οι εκλογές τα πράγματα. Καμιά κυβέρνηση δε πρόκειται να λυπηθεί το λαό. Αυτό απέδειξαν τόσα χρόνια σκληρής επίθεσης στα δικαιώματά του από ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. Μόνο η ανεξάρτητη -από τις μανούβρες τους- πάλη του κόσμου μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Όλο το προηγούμενο διάστημα έγιναν σε όλη τη περιοχή μας πλούσιοι αγώνες που βρέθηκαν από κοινού στο δρόμο αγωνιστικές δυνάμεις:

- Οι κινητοποιήσεις ενάντια στην ακρίβεια

- Μεγάλη διαδήλωση καταγγελίας του εγκλήματος των Τεμπών

- Οι αντιφασιστικές εκδηλώσεις ενάντια στις φασιστικές φιέστες, με συγκεντρώσεις κόντρα στην απαγόρευση από Πευκάκια και Νέα Ιωνία μέχρι Νέο Ηράκλειο.

Μπορούν να γίνουν πολλά παραπάνω. Δε θέλουμε κάλπικες ενότητες, για τα “μάτια του κόσμου” ή για να κατεβάσουμε μια παράταξη στις δημοτικές εκλογές. Θέλουμε κοινή δράση, για να βρεθούν μαζί όλες οι δυνάμεις που θέλουν να παλέψουν για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων. Στη γειτονιά, στο σχολείο, στη δουλειά. Για να βαράνε όλα τα σφυριά μαζί, εκεί που το σύστημα είναι “μπόσικο” και πονάει. Θέλουμε ενότητα στη δράση και στην πράξη.

ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ:

  • Ενάντια στη φτώχεια και την ακρίβεια, πλειστηριασμούς, ενάντια στις αυξήσεις τιμών,
    ΓΙΑ αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις στο κόστος ζωής!
  • Ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα, την ανεργία και τις απολύσεις,
    ΓΙΑ μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για 8ωρο/5ήμερο! 
  • Ενάντια στο φασισμό, εθνικισμό και τους πολέμους των ιμπεριαλιστών,
    ΓΙΑ ειρήνη, φιλία και προκοπή των λαών!
  • Ενάντια στην καταστολή και την κρατική τρομοκρατία,
    ΓΙΑ δικαίωμα στην ελεύθερη πολιτική έκφραση, την απεργία, τη διαδήλωση! 
  • Ενάντια στη δολοφονική πολιτική εγκατάλειψης του λαού και εκμετάλλευσης του περιβάλλοντος,
    ΓΙΑ υποδομές, αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά μέτρα για το λαό! 
  • Ενάντια στο ξεκλήρισμα νοσοκομείων και υγειονομικού προσωπικού,
    ΓΙΑ δωρεάν περίθαλψη για όλο το λαό!
  • Ενάντια στο ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων χώρων,
    ΓΙΑ ελεύθερους χώρους αναψυχής για όλο το λαό!
  • Ενάντια στους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση,
    ΓΙΑ δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους!

Θέλουμε να βγούμε στην πάλη, να δράσουμε, να οργανωθούμε. Να ενισχύσουμε τις δυνάμεις που θέλουν να παλέψουν.

Για να πάρει την πάλη στα χέρια του ο λαός.

ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ!