Την εκδήλωση πλαισίωσαν τόσο συναγωνιστές και φίλοι του σχήματος, όσο και ένας κόσμος που ανταποκρίθηκε στα καλέσματα του σχήματος μέσα από τις παρεμβάσεις του, σημείο που δείχνει την ανάγκη και αναζήτηση του κόσμου για απαντήσεις και αγώνες!
Η συζήτηση άνοιξε από πλευράς του σχήματος με δύο εισηγήσεις τόσο παρουσίασής του, των βασικών θέσεων και κατευθύνσεων του, όσο και ανάδειξης των βασικών ζητημάτων της περιόδου σε τοπικό και γενικό επίπεδο. Η συζήτηση που ανοίχτηκε με τοποθετήσεις από πολλούς συναγωνιστές και φίλους, έθεσε στο τραπέζι το σύνολο των λαϊκών προβλημάτων. Από την ακρίβεια και τους πλειστηριασμούς, το χτύπημα στην υγεία και την παιδεία, το φασισμό, τους ελεύθερους χώρους, μέχρι τον πόλεμο και την αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη.

Εμφανής, απ' όλες τις τοποθετήσεις, ήταν η ανάγκη - αγωνία του "τι κάνουμε, πώς παλεύουμε". Σε αυτό το ερώτημα προσπαθεί να απαντήσει το σχήμα μας και θα δώσει όλες του τις δυνάμεις το αμέσως επόμενο διάστημα για να ανοιχτούν αυτά στις γειτονιές μας με καλύτερους όρους. Για να δημιουργηθούν εστίες αντίστασης σε κάθε γειτονιά, για να πάρει την κατάσταση στα χέρια του ο λαός.

Ειδική αναφορά αξίζει να γίνει για το χαιρετισμό εκ μέρους σχημάτων γειτονιάς με αντίστοιχο αγωνιστικό προσανατολισμό σε άλλες περιοχές τις Αθήνας, όπως οι Δρόμοι Αντίστασης Αγίων Αναργύρων - Καματερού και η Λαϊκή Αντίσταση Πειραιά, καθώς και άλλων αγωνιστών από τις υπόλοιπες γειτονιές της Βόρειας Αθήνας.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη λογική από πλευράς μας για ανάληψη πρωτοβουλίας για απεύθυνση και σε άλλα σχήματα γειτονιάς, τοπικούς φορείς, σωματεία εργαζομένων, εκπαιδευτικών, συλλόγους γονέων, ώστε να ανοιχτεί το ζήτημα της επίθεσης στην εκπαίδευση με όσο το δυνατόν μαζικότερα χαρακτηριστικά στη γειτονιά μας. Για διοργάνωση διαδήλωσης και άλλων δράσεων που θα αναδείξει στη γειτονιά αυτό το ζήτημα, για να το πάρει πάνω του ο ίδιος ο λαός. Όπως επίσης και για το ζήτημα της ακρίβειας και των πλειστηριασμών. Για να δοθεί η δυνατότητα στο λαϊκό κόσμο της γειτονιάς να εκφράσει την οργή του και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του κόντρα στη συνδιαλλαγή, την ανάθεση και τη μοιρολατρία. Τέλος, ότι δε μας πείθουν οι δηλώσεις Δημοτικών Αρχών - Άδωνι Γεωργιάδη για την "υπόσχεση" παραμονής του Κέντρου Υγείας της Νέας Ιωνίας και επιστροφής του φαρμακείου και ότι οφείλουμε να οργανώσουμε νέες κινητοποιήσεις για το ζήτημα μέχρι να κατακτήσουμε το δικαίωμα στη ίση, πλήρη, δωρεάν περίθαλψη για όλους. 

Ευχαριστούμε όλους και όλες που με την παρουσία τους στήριξαν την προσπάθεια που κάνουμε αυτό το διάστημα στις γειτονιές μας. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στους δρόμους!